Τυρόπιτα Κουρού, η σπιτική πεντανόστιμη λύση!

Ελένη Σιδηροπούλου
Ελένη Σιδηροπούλου

Εδώ σας έχω Σούπερ Σπέσιαλ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ, για όλες τις ώρες.

Γίνονται τόσο νόστιμες, που δε μπορείς να σταματήσεις σε μία μόνο Τυρόπιτα.

Αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους.

Πάμε να δούμε μαζί την υπέροχη συνταγή μας

Τυρόπιτα Κουρού 1

 ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ

Από την Ελένη Σιδηροπούλου, περίφημη μαγείρισσα

Υλικά που θα χρειαστούμε:

250 γρ. Χλιαρό γάλα

250 γρ. Ηλιέλαιο

150 γρ. Γιαούρτι

100 γρ. Νερό

1 κουτ.γλ. σόδα φαγητού

2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη

1 κουτ.γλ. αλάτι

50 γρ φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά

  1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε:

300 γρ. Τυρί φέτα

100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

Τυρόπιτα Κουρού 2

Εκτέλεση συνταγής:

Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα, όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.

Τυρόπιτα Κουρού 4

Αφού αναμειχθούν καλά, θα μας βγει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

Περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.

Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε τη γέμιση τυριού.

Τυρόπιτα Κουρού 5

Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί  και τα καλύπτουμε με σελοφάν  και περιμένουμε να φουσκώσουν, λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.

Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις Αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.

Τυρόπιτα Κουρού 3

Καλή επιτυχία σε όλους.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα 14 Ιουλίου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 17 Ιουλίου 2023