Εδώ σας έχω Σούπερ Σπέσιαλ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΟΥΡΟΥ, για όλες τις ώρες.
Γίνονται τόσο νόστιμες, που δε μπορείς να σταματήσεις σε μία μόνο Τυρόπιτα.
Αγαπιούνται από μικρούς και μεγάλους.
Πάμε να δούμε μαζί την υπέροχη συνταγή μας
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΟΥΡΟΥ
Από την Ελένη Σιδηροπούλου, περίφημη μαγείρισσα
Υλικά που θα χρειαστούμε:
250 γρ. Χλιαρό γάλα
250 γρ. Ηλιέλαιο
150 γρ. Γιαούρτι
100 γρ. Νερό
1 κουτ.γλ. σόδα φαγητού
2 κουταλιες της σούπας ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
50 γρ φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκια ξερή μαγιά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση, θα χρειαστούμε:
300 γρ. Τυρί φέτα
100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 αυγό
Εκτέλεση συνταγής:
Ανακατεύουμε σε μία μπασίνα, όλα τα υλικά με τη σειρά που είναι γραμμένα.
Αφού αναμειχθούν καλά, θα μας βγει μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Περιμένουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι μας και να ξεκουραστεί.
Μετά κάνουμε ό,τι σχέδιο θέλουμε και μέσα βάζουμε τη γέμιση τυριού.
Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και περιμένουμε να φουσκώσουν, λίγο ακόμη.
Αλείφουμε με δύο κρόκους αυγών και λίγο νεράκι.
Ψήνουμε στους 180 με 190 βαθμούς στις Αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 25 με 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία σε όλους.