Τσουχτερά πρόστιμα από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ για παράνομες ελληνοποιήσεις αρνιών και ισοζύγια

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι υπεύθυνοι εταιρείας  που έχει έδρα στην Θεσσαλία, διότι μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε Μικτό Κλιμάκιο Ελεγκτών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ελέγχων Γάλακτος – Κρέατος του ΕΛΓΟ, διαπιστώθηκε ότι διέθεσαν στην αγορά 734 αρνιά προέλευσης Ρουμανίας ως ελληνικά, το διάστημα 14/03/2018 έως 07/05/2018.

Επίσης η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε ομόφωνα μετά από συνεδρίαση που έγινε στις 12 Ιουλίου, να επιβάλει πρόστιμα σε 19 επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης, τυποποίησης, διακίνησης και εμπορίας γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, οι οποίες καθυστέρησαν ή δεν υπέβαλαν την «Μηνιαία Δήλωση Ισοζυγίου Γάλακτος» για το 2016.

Ακόμη επεβλήθη πρόστιμο σε 41 επιχειρήσεις της ίδιας κατηγορίας που δεν υπέβαλαν εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας ή καθόλου τη «Μηνιαία Δήλωση  Ισοζυγίου Γάλακτος» για κάποιο διάστημα ή και για όλο το έτος του 2017. Τέλος αποφασίστηκε η αποστολή πινάκων 24 επιχειρήσεων αγοραστών γάλακτος στη διεύθυνση αξιοποίησης και τεχνολογίας τροφίμων του ΥΠΑΑΤ για να επιβληθούν πρόστιμα αφού δεν προσκόμισαν στοιχεία εισκομίσεων  αγελαδινού, πρόβειου ή και γίδινου για το έτος 2017.

Προηγούμενο άρθροΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ: Μουντιάλ 2018: Με… ξύλο και νεκρούς η «γιορτή» των Γάλλων
Επόμενο άρθροΔιατήρηση της ελκυστικότητας της ΚΑΠ για να μην εγκαταλείψουν τη γεωργία οι νέοι άνθρωποι, ζήτησε ο Β. Αποστόλου στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας & Αλιείας