Τσιπούρα ψητή με αρωματικά – Θαλασσινή κουζίνα που μιλάει…

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν την μεγαλύτερη ακτογραμμή και σίγουρα την πιο όμορφη σε ποικιλομορφία.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η θαλασσινή κουζίνα είναι πολύ ξεχωριστή και αρωματική και βέβαια έχει τα μυστικά της που εμείς σας αποκαλύπτουμε…

Όταν το ψάρι είναι φρέσκο ξεχειλίζουν τα αρώματα της θάλασσας.

Η Εύβοια, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί μετά την Κρήτη έχει κουζίνα ονειρική και είναι ονομαστή για τα θαλασσινά και τα ψάρια της.

Οι τσιπούρες που δοκιμάσαμε είναι από τα νερά του Ευβοϊκού και είναι νοστιμότατες. Τα αρωματικά της ελληνικής γης χαρίζουν μια ιδιαίτερη γεύση που αξίζει να την υιοθετήσετε στην κουζίνα σας.

Η συνταγή του Γιάννη συναρπάζει…

Τσιπούρα ψητή με αρωματικά

 Από τον executive chef Γιάννη Σκουλουδάκη

Υλικά

300 γρ. τσιπούρα ιχθυοκαλλιέργειας

1 κλωναράκι δενδρολίβανο

2 φέτες λεμονιού, χωρίς κουκούτσια

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένο χωρίς την πράσινη φύτρα

1 κλωναράκι ρίγανη φρέσκια

1 κλωναράκι φασκόμηλο

1 σφηνάκι ελαιόλαδο εκλεκτό

Αλάτι  θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Μισό ποτήρι χυμό εσπεριδοειδών

Τρόπος  παρασκευής

Καθαρίζουμε το ψάρι μέσα σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για περισσή καθαριότητα.

Ανοίγουμε την κοιλιά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρια.  Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο και τις φέτες λεμονιού.

Χαράζουμε την τσιπούρα κατά μήκος για να απορροφήσει το ελαιόλαδο και να γίνει πιο νόστιμη.

Περιλούζουμε την τσιπούρα με το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε καυτή σχάρα περασμένη με τον χυμό εσπεριδοειδών.

Ψήνουμε  για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρουμε με άγρια χόρτα ή μια πλούσια πράσινη σαλάτα εμπλουτισμένη με ψητά λαχανικά.