Τρίκαλα: Τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου. (Βίντεο-φωτό)

Παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου, σήμερα 25 Οκτωβρίου 2017, και στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τρικάλων Ημαθίας τελέστηκε παρουσία πλήθους πιστών, Πανηγυρικός Εσπερινός και εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του. 

Ρεπορτάζ: Αγαθούλα Γεωργιάδου

Αφού ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα ο Εσπερινός με την συνεπικούρηση εφημέριων πατέρων της περιοχής, οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν στους πιστούς να γευτούν το παραδοσιακό ΄΄Κουρμπάνι΄΄ από πλιγούρι και κρέας προβάτου.

Η περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους του χωριού ματαιώθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών και οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου και όχι στο προαύλιο χώρο όπως είχε προγραμματιστεί.

Εντυπωσιακούς παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε το μικρό χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία» Τρικάλων, ενώ με άρωμα Πόντου έκλεισε η βραδιά από το τμήμα ενηλίκων του Συλλόγου Ποντίων Πλατέος «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ».

Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί:

Δείτε το βίντεο από τον εσπερινό στο βίντεο:

Δείτε τις χορευτικές εκδηλώσεις στο βίντεο:

Φώτο:

Προηγούμενο άρθροΚαψοχώρι Ημαθίας: Εορταστικός Εσπερινός και περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Δημητρίου. – βίντεο – φώτο
Επόμενο άρθροΦθινόπωρο στην Ελαφίνα Ημαθίας – Με τη ματιά του φώτο Αθανάσιου Χασαπέτη – Δείτε υπέροχες φωτογραφίες!