Τρίκαλα: Μ. Κυτούδης: «Η κα Παντοπούλου έχει καβαλήσει το καλάμι!!» (βίντεο-φωτό)

Σκληρές απαντήσεις του προέδρου του ΤΟΕΒ Τρικάλων κου Μόσχου Κυτούδη προς το πρόσωπο της προέδρου της ΤΚ Πλατέος κα Μάρθα Παντοπούλου περιείχε η σημερινή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ στα Τρίκαλα.

Αφορούσαν τις χθεσινές κατηγορίες της κας Παντοπούλου που εξέφρασε στο emvolos.gr, η οποίες έκαναν λόγο για αδιαφορία του ΤΟΕΒ Τρικάλων και του προέδρου του οργανισμού να βοηθήσουν την αποστράγγιση πλημμυρισμένων αγρών στην περιοχή κάτω της περιφερειακής οδού στο Πλατύ.

moschos-kytoudisΦανερά εκνευρισμένος και δυσαρεστημένος από τις εν λόγω κατηγορίες, ο κ. Κυτούδης εξήγησε ότι δόθηκε προτεραιότητα σε άλλα πλημμυρισμένα αγροτεμάχια, πολύ μεγαλύτερης έκτασης (3000-4000 στρεμμάτων). Θα έπρεπε τόνισε, να θέσει επίσημα το πρόβλημα στο ΤΟΕΒ Τρικάλων, απ όπου θα γινόταν προσπάθειες να βρεθεί λύση.

Κάποιες από τις αιχμηρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ήταν: «Η κα Παντοπούλου έχει καβαλήσει το καλάμι!!». «Δεν με σεβάστηκε καθόλου και σε πρόσφατη τηλεφωνική συνομιλία που είχαμε, με εξύβρισε…». «Δείχνει εμπάθεια απέναντι στο πρόσωπό μου και στα Τρίκαλα…».

dsc02541
Πλημμυρισμένες αγροτικές καλλιέργειες που χρήζουν άμεσης βοήθειας στην περιοχή των Τρικάλων. Η καταστροφή είναι ορατή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος του ΤΟΕΒ Τρικάλων κ. Χρήστος Κιρτικίδης, ο οποίος κατεβάζοντας τους τόνους, εξήγησε ότι πράγματι υφίσταται πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από την περιφερειακή οδό στο Πλατύ, αλλά θα έπρεπε να λυθεί το όλο θέμα με δύο διαφορετικούς τρόπους:

1ον.  Αρχικά και κατά την κατασκευή του υπερυψωμένου δρόμου, θα έπρεπε να απαιτηθεί ένα αποστραγγιστικό έργο από τους ιδιοκτήτες των υποκείμενων αγρών.

dsc02536
Πλημμυρισμένες αγροτικές καλλιέργειες που χρήζουν άμεσης βοήθειας στην περιοχή των Τρικάλων. Η καταστροφή είναι ορατή.

2ον.  Με τις τωρινές συνθήκες, ο ίδιος ο αντιπρόεδρος όπως ισχυρίζεται πρότεινε στην κα Παντοπούλου την κατασκευή τσιμεντένιου φρεάτιου που μέσω αντλίας να διοχετεύει τα νερά από το συγκεκριμένο σημείο σε κοντινή διώρυγα. Και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος.

Με το πέρας της απαντητικής συνέντευξης τύπου, παρουσιάστηκαν επί τόπου μεγάλες πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στην περιοχή των Τρικάλων και το προαναφερθέν σημείο κάτωθεν της περιφερειακής οδού του Πλατέος, για να εκτεθεί η σύγκριση των προαναφερθέντων απαντήσεων.

Δείτε το βίντεο: