Η παρακάτω συνταγή που σας παραθέτω είναι καθαρά ανατολίτικη. Η γεύση της θα σας μαγέψει, ταξιδεύοντάς σας στην ιστορική Βασιλεύουσα.
Οι φίλοι μου στο Facebook βλέποντας το μεράκι μου με την μαγειρική, μου προτείνουν συνταγές που αφού πρώτα τις δοκιμάσω σας τις προτείνω. Αυτή μου την έστειλε ένας καλός διαδικτυακός φίλος από την Κωνσταντινούπολη. Περιττό να σας πω ότι όποιος δεν έχει γευτεί την πολίτικη κουζίνα, χάνει πραγματικά.
Όσες φορές έχω πάει στην Πόλη των Πόλεων οι εμπειρίες μου μένουν πάντα αξέχαστες!
Κνήμες κοτόπουλο παναρισμένες και τραγανές.
Δοκιμαστικά έκανα μόνο 4 κομμάτια και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Τραγανές κνήμες κοτόπουλο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
κνήμες κοτόπουλο
300 γραμμάρια γάλα
αλάτι, πιπέρι για το πρώτο τηγάνισμα
——————————————————
γάλα
αβγό
φρυγανιά
αλεύρι
πάπρικα γλυκιά
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη για το πανάρισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κρέας για 15 λεπτά με τα πρώτα υλικά. Περνάμε από το πρώτο μίγμα γάλα, αβγό και έπειτα από το δεύτερο για πανάρισμα (φωτο).
Τηγανίζουμε και σερβίρουμε. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει όπως άλλωστε ομολογώ και εμένα.
Συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι
Εγώ τα συνόδεψα με πατατούλες μπέιμπι.
Ενα καλο κρασάκι για συνοδεία είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.
Καλή μας όρεξη!