Τονοσαλάτα του Αιγαίου – Γεύση θαλασσινή μοναδική…

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μετά τα διατροφικά ατοπήματα των γιορτών μια τονοσαλάτα είναι ότι πρέπει. Ο τόνος πλημμυρίζει αντιοξειδωτικα και Ω3 λιπαρά.

Η τονοσαλάτα μπορεί να διανθίσει τη σαλάτα ζυμαρικών ή ακόμα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα απίθανο σάντουιτς με ψωμί πολύσπορο και μαρούλι.

Τονοσαλάτα του Αιγαίου 1

 Toνοσαλάτα του Αιγαίου

Από την ταβέρνα της Άννας, ΨέριμοςΥλικά για 4 άτομα

Υλικά:

2 κονσέρβες τόνο σε νερό

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα καρέ

2 καρότα, τριμμένα

Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή

4-5 κ.σ. μαγιονέζα ελαφριά

3 σταγόνες ταμπάσκο sauce

1 σφηνάκι ούζο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τονοσαλάτα του Αιγαίου 2

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο κονσέρβας και τον σπάμε με το χέρι σε κομμάτια.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Τέλος, ρίχνουμε και τον τόνο και αν θέλουμε και δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα κάποιες κουταλιές μαγιονέζας.

Ραντίζουμε με το ούζο για γεύση και άρωμα ξεχωριστό.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο να δροσίσει.

Τονοσαλάτα του Αιγαίου 3

Βγάζουμε την τονοσαλάτα από το ψυγείο και την μοιραζόμαστε στη μέση του τραπεζιού.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2024