Μετά τα διατροφικά ατοπήματα των γιορτών μια τονοσαλάτα είναι ότι πρέπει. Ο τόνος πλημμυρίζει αντιοξειδωτικα και Ω3 λιπαρά.
Η τονοσαλάτα μπορεί να διανθίσει τη σαλάτα ζυμαρικών ή ακόμα μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα απίθανο σάντουιτς με ψωμί πολύσπορο και μαρούλι.
Toνοσαλάτα του Αιγαίου
Από την ταβέρνα της Άννας, ΨέριμοςΥλικά για 4 άτομα
Υλικά:
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα καρέ
2 καρότα, τριμμένα
Μισό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon, απαλή
4-5 κ.σ. μαγιονέζα ελαφριά
3 σταγόνες ταμπάσκο sauce
1 σφηνάκι ούζο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο κονσέρβας και τον σπάμε με το χέρι σε κομμάτια.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τέλος, ρίχνουμε και τον τόνο και αν θέλουμε και δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε ακόμα κάποιες κουταλιές μαγιονέζας.
Ραντίζουμε με το ούζο για γεύση και άρωμα ξεχωριστό.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο να δροσίσει.
Βγάζουμε την τονοσαλάτα από το ψυγείο και την μοιραζόμαστε στη μέση του τραπεζιού.