Την Κάρτα Μέλους παρουσίασε η Νέα Δημοκρατία

Την Κάρτα Μέλους έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η ΝΔ, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των οικονομικών του κόμματος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι «η ΝΔ  βάζει τάξη στα οικονομικά της και απευθύνεται σε όλη την κοινωνία» ενώ καλεί τους πολίτες «να συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στη χώρα, αποκτώντας την Κάρτα Μέλους του Κόμματος».

Διευκρινίζεται ότι η Κάρτα Μέλους προσφέρει τις εξής δυνατότητες σε όσους την αποκτήσουν:

1. Δικαίωμα ψήφου στις εσωκομματικές διαδικασίες

2. Δικαίωμα υποψηφιότητας για τα κομματικά όργανα

3. Δικαίωμα συμμετοχής σε εκδηλώσεις ειδικά για τα  μέλη της

4. Πρόσβαση στα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα μελών για τις προτάσεις της

5. Προσωποποιημένη σελίδα μέλους στον ιστότοπό της

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πριν από ένα χρόνο, 405.000 πολίτες συμμετείχαν στην εκλογή προέδρου, έκτοτε, μέσα στο 2016, χιλιάδες άνθρωποι έγιναν νέα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, καλεί δε όσους δεν έγιναν μέλη να εφοδιαστούν με την Κάρτα.

Το κόστος συνδρομής για ένα χρόνο είναι 12 ευρώ. Για δύο έτη, η Κάρτα Μέλους κοστίζει 22 ευρώ ενώ για τρία έτη το αντίτιμο είναι 30 ευρώ.

Ακολούθως η ΝΔ αναφέρει τις ενέργειες που έγιναν να περιοριστούν οι δαπάνες λειτουργίας.

 Σε αυτό το πλαίσιο ενημερώνει η ΝΔ:

* Μειώσαμε τα λειτουργικά κόστη κατά 70%

* Ξεκινήσαμε την καμπάνια «λίγα από πολλούς»

* Εφαρμόσαμε πλήρη διαφάνεια στα οικονομικά μας

* Ψηφίσαμε νέο καταστατικό, που απαγορεύει τον τραπεζικό δανεισμό του κόμματος

* Κάνουμε πράξη καθημερινά το σύνθημα «η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της».

Ο σεβασμός στο φορολογούμενο αποτελεί σταθερή αρχή της ΝΔ αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος και προσθέτει: «Σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι απαράβατος κανόνας η τήρηση ισοσκελισμένων προϋπολογισμών. Η Νέα Δημοκρατία, αλλά και κάθε σύγχρονο κόμμα, οφείλει να τα βγάζει πέρα με τα ετήσια έξοδά του. Ο δανεισμός των Κομμάτων είναι μια πρακτική που πρέπει να σταματήσει άμεσα».

Παραθέτει δε βασικά οικονομικά στοιχεία και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι ετήσιες δαπάνες της Νέας Δημοκρατίας ανέρχονται σε 8.200.000 ευρώ. Στόχος είναι εντός τριετίας να μειωθούν κατά 70% στα 2.500.00 ευρώ ετησίως. Με σταθερά βήματα, προχωρούμε προς τα εκεί. Το πρώτο βήμα έγινε με τη μετακόμιση των κεντρικών γραφείων του Κόμματος. Το μηνιαίο ενοίκιο, που έφτανε τα 95.000 ευρώ, μειώθηκε σε 9.800. Η ετήσια εξοικονόμηση πόρων από αυτήν την παρέμβαση και μόνο υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. Το δεύτερο βήμα είναι οι περικοπές δαπανών και η μείωση της μηνιαίας μισθοδοσίας. Με σεβασμό στην εργατική νομοθεσία, υλοποιούμε αυτήν τη διαδικασία.

Το τρίτο βήμα είναι το άνοιγμα σε όλους τους ενεργούς πολίτες να στηρίξουν στην πράξη τη Νέα Δημοκρατία, μέσω δωρεών και μικρών χορηγιών. Η διαδικτυακή πλατφόρμα http://my.nd.gr/ επιτρέπει στο κοινό να συμβάλει οικονομικά, μέσα από μια απολύτως διαφανή διαδικασία».

 

Προηγούμενο άρθροΥμνούμε Στεφανόπουλο, μα ψηφίζουμε Τσίπρα και Πολάκη! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΤον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κ. Καλαϊτζίδη επισκέφθηκε ο Γενικός Επιθεωρητής Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ, Αντ/γος κ. Μ. Καραμανλάκης