

Μια αγαπησιάρικη γεύση της παρέας και της μπύρας…
Ένα πιάτο πανεύκολο να γίνει που ταιριάζει με όλα. Μια δροσερή σκορδαλιά ή τυροκαυτερή ή τζατζίκι χαρίζουν αρμονία. Φρεσκοτηγανισμένα και τραγανά λαχανικά καμωμένα με κουρκούτι «ζυμωμένο» με μπύρα που χαρίζει γεύση ξεχωριστή.
Πραγματικά τα απολαύσαμε ατενίζοντας τα αναρριχητικά πεδία και τις απίθανες παραλίες της Καλύμνου, που αρχές του χειμώνα ο ήλιος ήταν τόσο λαμπερός.
Τηγανιτά λαχανικά με κουρκούτι
Από το εστιατόριο Βαζανέλη, Αργινώντας Κάλυμνος
Υλικά για 4 άτομα
5 μέτρια κολοκυθάκια φρέσκα, κομμένα σε κάθετες φέτες
3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένη σε φέτες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες, χωρίς τους σπόρους
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες, χωρίς τους σπόρους
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το κουρκούτι μπύρας
700 ml μπίρα
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο
Για το φινίρισμα
Σκορδαλιά
Τρόπος παρασκευής
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, το αλάτι και πιπέρι.
Με το σύρμα το χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή, νερουλό χυλό χωρίς σβώλους.
Σκεπάζουμε με διαφάνεια το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες ή μέτριες.
Τα αλατίζουμε και ρίχνουμε λίγο λεμόνι και τα αφήνουμε να το απορροφήσουν για 20 λεπτά.
Τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και βουτάμε μια μια φέτα στο κουρκούτι.
Αμέσως τις τηγανίζουμε κατά σειρά και κατά ομάδες στο ηλιέλαιο που έχει κάψει σε βαθύ τηγάνι γυρίζοντας τα λαβίδα και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Σε πιατέλα απλώνουμε απορροφητικό χαρτί και αραδιάζουμε τα λαχανικά για να στραγγίξει το λάδι.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα.
Μικρά μυστικά
Μόλις περάσουμε τα λαχανικά με κουρκούτι τα τηγανίζουμε αμέσως.
Στην τηγανιέρα τα λαχανικά γίνονται ακόμα πιο τραγανά.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο γραβιέρα, κεφαλοτύρι, πεκορίνο.



















