Τη Γενοκτονία μη την αρνείσαι. Αναγνώρισέ την. – Του Ακεψιμά Αποστολίδη

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα αναφερθεί σε αυτόν το ροζ χαζό-κουλτουριάρικο νεοφιλελευθερισμό. Έχουμε δει τους πρωθυπουργούς μας, όλους μα όλους (πλην του Τσίπρα), να καταθέτουν στεφάνια στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ με τις ευλογίες της Ευρώπης.

Ακόμα και το πατριαρχείο στα πλαίσια της διεθνούς διπλωματίας να ευλογά την τουρκική κυβέρνηση για να λειτουργήσει το Μοναστήρι της Τραπεζούντας. Έχουμε δει υπουργούς αριστερά και δεξιά να αρνούνται τη γενοκτονία και να λένε ένα σωρό αρλούμπες. Έχουμε δει τον Βενιζέλο να προτείνει για βραβείο Νόμπελ τον φασίστα Κεμάλ Ατατούρκ. Έχουμε δει τον Μεταξά να δίνει το όνομα Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έχουμε δει τον Γ. Παπαδόπουλο να θέλει να κάνει Ελληνοτουρκική Ομοσπονδία. Έχουμε τη δήθεν αριστερά να λέει ένα σωρό ασυναρτησίες.

Ας σοβαρευτούμε..  Για να αρνείσαι τη γενοκτονία υπάρχουν δύο λόγοι.  Για να αρνείσαι τη γενοκτονία, δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: ή αγαπάς τον θύτη, ή μισείς το θύμα!

Το πρόβλημα δεν είναι η λέξη μπροστά σε τόσες χιλιάδες θύματα Αρμένιων, Ποντίων, Εβραίων κ.ά.

Και ας είμαστε ειλικρινείς. Οι γενοκτονίες υπήρχαν από τα αρχαία χρόνια και θα υπάρχουν στο μέλλον. Σήμερα όμως, με αυτόν το νεοφιλελευθερισμό που ουσιαστικά φασισμός είναι, αλλά ως γνωστόν ο φασισμός έχει την ιδιότητα να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες, βιώνουμε μια οικονομική γενοκτονία.

Για να αρνείσαι τη γενοκτονία όπως είπα και πιο πάνω ή αγαπάς το θύτη ή μισείς το θύμα .

Ας το αναλύσουμε.

Δέχομαι να αρνηθεί τη γενοκτονία ένας δεξιός νεοφιλελεύθερος, γιατί λίγο πολύ ο νεοφιλελευθερισμός έχει βαθιά τις ρίζες του στο Ναζισμό (Μεταξάς, Κεμάλ Ατατούρκ, Γ. Παπαδόπουλος, Χίτλερ κ.ά) αλλάζοντας μορφή ανάλογα με τις περιπτώσεις ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

Δε δέχομαι όμως να την αρνηθεί ένας αριστερός που έχει βασική αξία του τον άνθρωπο. Και μη μου πείτε ότι δεν παίζουν ρόλο οι λέξεις. Αν δεν έπαιζαν ρόλο οι λέξεις, θα το λέγατε και εσείς γενοκτονία. Πώς είναι δυνατόν αυτή η ροζ κουλτούρα σας να ξεπερνά τους πόνους και τα βάσανα μιας ράτσας;

Γιατί Ρεπούση, Φίλη, Καιρίδη οι Εβραίοι υπέστησαν γενοκτονία και οι Πόντιοι ΟΧΙ; Και επιστημονική απόδειξη να μου δώσεις, για μένα είσαι τυμβωρύχος και όχι ιστορικός. Γιατί η απάντηση που θα μου δώσεις δεν είναι πιο δυνατή από τον πόνο που έχουν οι πρόσφυγες στην πλάτη τους.

Και για να μη με πείτε φασίστα, σε καμία περίπτωση δεν έχω τίποτα με τους απλούς καθημερινούς Τούρκους ή Γερμανούς.. Όσο θέλω εγώ τον πόλεμο, άλλο τόσο τον θέλουν και αυτοί.

Ας σοβαρευτούμε -προπάντων οι ομοσπονδίες- και ας σταματήσουμε επιτέλους να μπερδεύουμε τη φλόγα που έχουμε στην ψυχή μας με τις στάχτες και τη διπλωματία. Καμία διπλωματία, κανένα συμφέρον δεν θα φέρουν πίσω τις ψυχές που άδικα χάθηκαν. Ακόμα και στο σήμερα, πριν μερικά χρόνια, αθωώσατε τους έξι που ήταν εγκληματίες και οι ψυχές των νεκρών μας ούρλιαζαν.

Όχι κύριοι, εδώ δεν έχει να κάνει με χρήματα και το ποιος είναι πιο πλούσιος.

      ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Τα χρήματά σας δεν περνάνε, ούτε και η διπλωματία σας..


 

*Ο Ακεψιμάς Αποστολίδης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Έργων. Κάθε εβδομάδα αρθρογραφεί στο emvolos.gr
Προηγούμενο άρθροΒέροια: Θλίψη από τον ξαφνικό χαμό του προπονητή Δημήτρη Γκίμα.
Επόμενο άρθροΕξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρήσεις τροφίμων