Μια γευστική δημιουργία που ενδείκνυται ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν εμπειρία στη μαγειρική … για φοιτητές και σερβίρονται σε κάθε περίπτωση.
Αγοράζουμε έτοιμα ταρτάκια στο σχήμα που θέλουμε μικρά ή και μεγάλα ατομικά.
Συνοδεύουν αρμονικά το κρασί ή το τσίπουρο. Αρέσουν πολύ και στα παιδιά για σνακ ακόμα και στο σχολείο…
Τάρτες με τυριά και μπέικον
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά
14 μίνι ταρτάκια ή 7 τάρτες έτοιμα
Για τη γέμιση
50 γρ. ανθότυρο, σπασμένο με πιρούνι
50 γρ. κασέρι, χοντροτριμμένο
60 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
40 γρ. μπέικον ή ζαμπόν κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Μείγμα για επικάλυψη
100 ml.γάλα
100 ml. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Aλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση
Σε μπολ βάζουμε τα τυριά, το μπέικον και το σχοινόπρασο και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 τα ταρτάκια.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την παρμεζάνα.
Για μεγαλύτερη ευκολία ρίχνουμε το μείγμα σε κανάτα και γεμίζουμε με αυτό τα ταρτάκια.
Αραδιάζουμε τα ταρτάκια πάνω σε ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αποσύρουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε τα ταρτάκια με τα 4 τυριά με το σχοινόπρασο ή την πάπρικα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 3 λεπτά, και σερβίρουμε.
Μικρά μυστικά
Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας μείγμα 4 τυριών που μας αρέσει. Το μπλε τυρί, η φέτα, η φορμαέλα, το τσένταρ και το χαλούμι πηγαίνουν πολύ στα ταρτάκια.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα ή ρίγανη και θρούμπη.