

Αν είσαι από Ημαθία τότε χρησιμοποιείς το τοπ φρούτο της περιοχής.
Το σίγουρο είναι ότι θα σας συναρπάσει με τη γεύση του και επάξια θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.
Δημιουργία παρουσίαση δια χειρός γυναικός.
Τάρτα με ροδάκινο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.
Υλικά:
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά
1 βανιλια
120 γρ. ζάχαρη
150 ml γάλα
50 σπορέλαιο
Λίγο αλάτι
Μαρμελάδα ροδάκινο
Κομματάκια ροδάκινο
Εκτέλεση
Χτυπάμε με σειρά:
Αυγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα, αλεύρι, αλάτι, βανίλια.
Σε βούτυρο ταψί τοποθετούμε το μίγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει (περίπου 20 λεπτά).
Βγάζουμε και προσθέτουμε επάνω μαρμελάδα και κομματάκια ροδάκινο.
ψήνουμε αλλά 10 λεπτά το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε.
Καλή σας απόλαυση αγαπητοί μας αναγνώστες και αναγνώστριες.



















