Τάρτα με ροδάκινο – η απόλαυση που επαναλαμβάνεται…

Σταύρος Τσαλαμπούνης
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα

Αν είσαι από Ημαθία τότε χρησιμοποιείς  το τοπ φρούτο της περιοχής.

Το σίγουρο είναι ότι θα σας συναρπάσει με τη γεύση του και επάξια θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους.

Δημιουργία παρουσίαση δια χειρός γυναικός.

Τάρτα με ροδάκινο 1

Τάρτα με ροδάκινο

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη, κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα.

Υλικά:

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 αυγά

1 βανιλια

120 γρ. ζάχαρη

150 ml γάλα

50 σπορέλαιο

Λίγο αλάτι

Μαρμελάδα ροδάκινο

Κομματάκια ροδάκινο

Τάρτα με ροδάκινο 2

Εκτέλεση

Χτυπάμε με σειρά:

Αυγά, ζάχαρη, λάδι, γάλα, αλεύρι, αλάτι, βανίλια.

Σε βούτυρο ταψί τοποθετούμε το μίγμα μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς να ροδίσει  (περίπου 20 λεπτά).

Βγάζουμε και προσθέτουμε επάνω μαρμελάδα και κομματάκια ροδάκινο.

ψήνουμε αλλά 10 λεπτά το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε.

Τάρτα με ροδάκινο 3

Καλή σας απόλαυση αγαπητοί μας αναγνώστες και αναγνώστριες.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου 2025
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 7 Αυγούστου 2025