Ελαφρύ καλοκαιρινό πιάτο με γεύση και άρωμα ξεχωριστό. Τα κολοκυθάκια το καλοκαίρι είναι στα καλύτερά τους αν μάλιστα είναι από μποστανάκι βιολογικό τότε η τάρτα απογειώνεται…
Σε αυτή την τάρτα μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και άλλα τυριά ντόπια. Η φέτα που βάζει η Νανά στις τάρτες είναι μαλακή και αν θέλετε μπορείτε να την πασπαλίσετε με μοσχοκάρυδο.
Απολαύστε την με τους φίλους είναι υπέροχη.
Η συνταγή δική σας.
Τάρτα με κολοκυθάκια και αρωματικά
Από την Νανά Γκαμπούρα εξαίρετη executive chef
Υλικά
1 έτοιμη ζύμη τάρτας
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι τριμμένο
3 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κ. σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
400 γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
3 αβγά
2 κ. σ σιμιγδάλι
6 κ. σ ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Τρίβουμε τα κολοκύθια στον χοντρό τρίφτη, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιέζουμε ανάμεσα στις παλάμες μας να φύγουν τα πολλά υγρά.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την φέτα, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τα φρεσκοτριμμένα πιπέρια και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και βάζουμε τη ζύμη τάρτας σε ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την καλύπτουμε με λαδόκολλα βάζοντας κάποιο βάρος όπως φασόλια γίγαντες για να μην φουσκώσει ανομοιόμορφα και ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί .
Ρίχνουμε στην τάρτα την γέμιση και αφού στρώσουμε την επιφάνεια σύνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180ο C για 35 λεπτά.
Αν πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο η επιφάνεια της τάρτας έχει ροδίσει αρκετά, καλύπτουμε με λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο κανονικά.
Ξεσκεπάζουμε να πάρει χρώμα και βγάζουμε από τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει η τάρτα μας και κόβουμε σε κομμάτια.
Δένει αρμονικά με σαλάτα ντομάτας και μυρωδικά.