Συνταγή: 2 Κοτόσουπες με πινελιές Κρόκου Κοζάνης – Το κρύο θέλει δύο και το στομάχι σούπα

Κοτόσουπες με πινελιές Κρόκου Κοζάνης

Το κρύο θέλει ζεστές σούπες που να μας δίνει και τις ανάλογες βιταμίνες μια που ο οργανισμός μας πρέπει να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η φίλη του Έμβολου πολυβραβευμένη executive chef Νανά Γκαμπούρα μας ετοιμάζει δύο σούπες χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά.

Η μια είναι πιο παραδοσιακή και η άλλη βελουτέ.

Και οι δύο νόστιμες, υγιεινές και απολαυστικά ζεστές…

 

1 Σούπα κοτόπουλου τραχανά με Κρόκο Κοζάνης

Από την  executive chef  Νανά Γκαμπούρα 

 

Σούπα κοτόπουλου τραχανά με Κρόκο ΚοζάνηςΥλικά

200 γρ τραχανά ξινό

6 κουταλιές γιαούρτι

1 πρέζα Κρόκο Κοζάνης

Λίγο αλάτι Ιμαλαίων ή άλλο που σας αρέσει.

1 μπούτι κοτόπουλο

1 καρότο

 

Τρόπος παρασκευής

Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε και το καρότο.

Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά.

Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στο κάθε πιάτο και δυο στίμονες Κρόκου Κοζάνης.

 

2 Σούπα κοτόπουλου βελουτέ

Σούπα κοτόπουλου βελουτέ

 

Υλικά

Ακριβώς το ίδιο όπως η προηγούμενη σούπα

 Τρόπος παρασκευής

Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο την σούπα.

Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμος τότε ρίχνουμε την σούπα στο μούλτι.

Πολτοποιούμε το κοτόπουλο και το καρότο μαζί με τον τραχανά και σερβίρουμε στο πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι και δυο στίμονες Κρόκου Κοζάνης.

 

Προηγούμενο άρθροΗ σημασία του άνω χείλους: Το κρίσιμο… τόξο της ομορφιάς!
Επόμενο άρθροΗμαθία: Αναστολή λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου Ημαθίας, εξαιτίας της κακοκαιρίας