Το κρύο θέλει ζεστές σούπες που να μας δίνει και τις ανάλογες βιταμίνες μια που ο οργανισμός μας πρέπει να αντιμετωπίσει τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Η φίλη του Έμβολου πολυβραβευμένη executive chef Νανά Γκαμπούρα μας ετοιμάζει δύο σούπες χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά.
Η μια είναι πιο παραδοσιακή και η άλλη βελουτέ.
Και οι δύο νόστιμες, υγιεινές και απολαυστικά ζεστές…
1 Σούπα κοτόπουλου τραχανά με Κρόκο Κοζάνης
Από την executive chef Νανά Γκαμπούρα
200 γρ τραχανά ξινό
6 κουταλιές γιαούρτι
1 πρέζα Κρόκο Κοζάνης
Λίγο αλάτι Ιμαλαίων ή άλλο που σας αρέσει.
1 μπούτι κοτόπουλο
1 καρότο
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και μετά από 20 λεπτά προσθέτουμε και το καρότο.
Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά.
Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στο κάθε πιάτο και δυο στίμονες Κρόκου Κοζάνης.
2 Σούπα κοτόπουλου βελουτέ
Υλικά
Ακριβώς το ίδιο όπως η προηγούμενη σούπα
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε με τον ίδιο τρόπο την σούπα.
Μόλις ο τραχανάς είναι έτοιμος τότε ρίχνουμε την σούπα στο μούλτι.
Πολτοποιούμε το κοτόπουλο και το καρότο μαζί με τον τραχανά και σερβίρουμε στο πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι και δυο στίμονες Κρόκου Κοζάνης.