ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ: Ελιοπιτάκι του Ζαρού

Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Ελιοπιτάκι του Ζαρού

Από την Κατερίνα Παπαδοβασιλάκη, ιδιοκτήτρια του όμορφου παραδοσιακού ξενώνα «Κέραμος», στον Ζαρό.

Η συνταγή δική σας.

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

250 γρ. αλεύρι μαλακό

2 ποτήρια νερό χλιαρό

Ένα ποτήρι του κρασιού ρακί

Αλάτι θαλασσινό

Ένα ρεβυθάκι  μαγιά

Ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

200 γρ. ελιές μαύρες ή πράσινες χωρίς κουκούτσι

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε 4 κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε 4 κομμάτια

Ρίγανη

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Με το αλεύρι κάνουμε ένα μικρό βουναλάκι και στην μέση ανοίγουμε μια λακουβίτσα και εκεί βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη μας εύπλαστη και να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά.

Στο μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα κτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια.

Ανοίγουμε με το πλάστη φύλλα και τα κόβουμε σε κομμάτια.

Τα γεμίζουμε με το μίγμα της ελιάς και τα κλείνουμε στην άκρη. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα.

Τα βάζουμε με ταψί που έχουμε λαδώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για σαράντα λεπτά.

Μέχρι τα πιτάκια μας να πάρουν ένα χρυσαφί όμορφο χρώμα.

Σερβίρονται ζεστά!