Καλημέρα σας φίλοι μου. Κάποια φίλη αναγνώστρια ζήτησε μακαρονάδα..Και εγώ είπα να κάνω μια «light», η οποία όμως στην πορεία γίνεται «turbo!». Αυτή θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας!!
1 Πακέτο ζυμαρικό λιγκουίνι
5-6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον (ό,τι σας αρέσει ή σας βρίσκεται)
5-6 φέτες κασέρι τύπου Gouda
1 κρέμα γάλακτος
1 πολύ ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
1 μέτρια σκελίδα σκόρδο (σε όσους αρέσει φυσικά το σκόρδο)
1 κ.σ. μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
1 πρέζα αλάτι μαύρο, πιπέρι και ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βράζουμε και σουρώνουμε τα λιγκουίνι.
- Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λάδι τόσο, όσο χρειάζεται όταν σοτάρουμε τα ζυμαρικά.
- Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε το σκόρδο, έπειτα το ίδιο και στο ζαμπόν ή στο μπέικον.
- Ρίχνουμε και την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη! Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει μια καλή βράση (προσοχή μην κολλήσει η κρέμα), ανακατεύουμε όλα τα υλικά συνεχώς. Προσθέτουμε το κασέρι μας, ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά …
Η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη!
Τώρα εδώ, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, αν έχετε τηγανιτά λαχανικά με ντομάτα, προσθέστε τα και θα γίνει φανταστική!
Καλή μας όρεξη!!