Κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι στην γάστρα – Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο φαγητό!

Κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι στην γάστρα

Κοτόπουλο γεμιστό με ρύζι στην γάστρα

Anna Katahana
Από την Άννα Καταχανά – Ανταποκρίτρια του Έμβολος στην Θεσσαλονίκη

Υλικά:

1 ολόκληρο κοτόπουλο

2 οδοντογλυφίδεςkotopoulo-gemisto-me-ryzi-stin-gastra-4

1 φέτα λεμόνι

4-5 πατάτες

1 σκόρδο

1/2 ποτ νερό

Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι

 

Για την γέμιση:

1 κρεμμύδι

1 ποτ ρύζι

1 ποτ νερό

Κουκουνάρι

Λάδι για το τηγάνι

Αλάτι, ρίγανη, πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το κουκουνάρι και την ρίγανη. Το αφήνουμε να βράσει και μόλις εξατμιστεί όλο το νερό το κατεβάζουμε από την φωτιά.

kotopoulo-gemisto-me-ryzi-stin-gastra-1kotopoulo-gemisto-me-ryzi-stin-gastra-2

 

 

 

kotopoulo-gemisto-me-ryzi-stin-gastra-3Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετούμε μέσα στην γάστρα μας. Στο εσωτερικό του κοτόπουλου τοποθετούμε την φέτα από το λεμόνι. Έπειτα γεμίζουμε με την γέμιση μας το εσωτερικό του κοτόπουλου και μερικά σημεία κάτω από την πέτσα. Κόβουμε τις καθαρισμένες μας πατάτες σε κύβους και τις βάζουμε μαζί με το σκόρδο, το αλάτι, την ρίγανη, εάν έχουμε γέμιση, το πιπέρι και το νερό στην γάστρα. Κλείνουμε το πίσω μέρος του κοτόπουλου με τις οδοντογλυφίδες για να μην βγει το ρύζι.

kotopoulo-gemisto-me-ryzi-stin-gastra-5Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 oC για 45 λεπτά με κλειστή την γάστρα. Ελέγχουμε την γάστρα εάν χρειάζεται και άλλο νερό και ψήνουμε με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να κοκκινήσει το κοτόπουλο και να έχει φουσκώσει το ρύζι, για περίπου άλλα 45 λεπτά.

kotopoulo-gemisto-me-ryzi-stin-gastra-4Καλοφάγωτο!

Προηγούμενο άρθροΗ υγιεινή διατροφή και η απώλεια βάρους μπορούν να μετριάσουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης
Επόμενο άρθροΤελικός σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Δ. Αλεξάνδρειας: ΓΕΛ Μελίκης-ΓΕΛ Αλεξάνδρειας 1-0. – βίντεο-φωτό