Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες του αγρού με φέτα – Γρήγορα και πεντανόστιμα

Γευστική δημιουργία, η νοστιμιά της ξεχωριστή. Τους ωραιότερους τους απόλαυσα στο Πλατύ από την Φωτεινή Κασσαβέτη επίλεκτο στέλεχος του emvolos.gr.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Επικοινωνιολόγος – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

 

H συνταγή είναι ίδια με αυτή που μου ετοίμασε στη Χίο ο  αγαπητός μου Χαράλαμπος Θεοχάρης. Αν μάλιστα είναι κολοκυθάκια από βιολογικής γεωργίας μποστανάκι τότε οι γεύσεις απογειώνονται.

Οι κολοκυθοκεφτέδες συνδυάζονται όμορφα με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο και με δροσερό τζατζίκι.

Η συνταγή δική σας.

Κολοκυθοκεφτέδες μποστανίσιοι με τυράκι φέτα

Από τον Χαράλαμπο Θεοχάρη, executive chef  του ξενοδοχείου Ελληνικό Κάστρο, Χίος

Υλικά για 4 άτομα          

11/2 κιλό  κολοκύθια μετρία

1 φρέσκο αυγό

150 γρ πουρέ πατάτας

1 κ. σ. κορν φλαουρ

2 κρεμμύδια ξερά μέτρια τριμμένα

150 γρ τυρί φέτα τριμμένη

20γρ άνηθος φρέσκος ψιλοκομμένος

40 γρ δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

15 χιώτικα ντοματάκια δροσερά

150 γρ. γιαούρτι με ψιλοκομμένο δυόσμο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξύνουμε τα κολοκύθια στο τρίφτη περιμετρικά μέχρι να φτάσουμε στα σπόρια.

 Αλατίζουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε  για 10 λεπτά.

 Αμέσως μετά τα  στραγγίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Τα πλάθουμε σε μέτρια  μπαλάκια.

 Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4 λεπτά γυρίζοντάς τα με λαβίδα.

Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.

Τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για δέκα λεπτά.

Σερβίρουμε με δροσερά χιώτικα ντοματάκια και γιαούρτι με δυόσμο ή τζατζίκι δροσερό