Συνταγή: Κολοκυθοκεφτέδες με πράσο και χλωροτύρι – Απέραντη καλοκαιρινή νοστιμιά!

Κεφτέδες όλο άρωμα, γεύση και χρώμα. Πρώτη φορά τους δοκίμασα στην Λίμνη Τσιβλού στην Ζαρούχλα. Πολλές φορές τους ανακαλώ στην μνήμη μου για την νοστιμιά τους.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Τους έφτιαξα σπίτι με μικρές παραλλαγές. Οι φίλοι ενθουσιάστηκαν.

Σας δίνω την συνταγή και το σίγουρο είναι ότι και η δική σας παρέα θα ενθουσιαστεί.

 

Η συνταγή δική σας.

 

Υλικά

5 μικρά κολοκυθάκια

150 γρ. χλωροτύρι ή ανεβατό Γρεβενών

75 γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο

60 γρ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη

Μισό πράσο ψιλοκομμένο

2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαιντανό

1 αυγό

2-3 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ. σ. φέτα χονδροκομμένη με τα δάκτυλα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι για το αλεύρωμα

αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

kolokithokefte

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματάμε τα κολοκυθάκια, για 2-3 λεπτά. Τα λιώνουμε με το πιρούνι και τα στίβουμε στα χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τα κολοκύθια και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το αλάτι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε μια φορά ακόμα. Προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να «σταθεί» καλύτερα το μίγμα και να πλάσουμε τους κεφτέδες μας. Ζεσταίνουμε και πάλι το ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν καλά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.

Σε μια πιατέλα στρώνουμε απορροφητικό χαρτί και απλώνουμε πάνω τους κεφτέδες για να τραβήξει το λάδι τους.

Τους σερβίρουμε με τα φυλλαράκια του μαϊντανού.

 Μικρά Μυστικά

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μαιντανό με δυόσμο για πιο ιδιαίτερο άρωμα. Αντί για κρεμμυδάκι μπορούμε να βάλουμε πράσο.