Συνταγή: Κέικ Μυρμηγκάτο – Από την Ελένη Μπρούφα

Ένα κέικ με γνώριμη συνταγή, αλλά μια μικρή παραλλαγή.

Έτσι, γιατί έστω και ένα υλικό κάνει τη διαφορά..

Συνήθως όλα τα κέικ στην όψη φαίνονται ίδια, αλλά στη γεύση πάντα είναι διαφορετικά.

Eleni_Mproufa
Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά:

Για μία δόση.14331505_350932621904543_1961121004_n

4 αυγά

2 φλυτζάνες ζάχαρη

1 φλυτζάνα λάδι ή μια πλάκα βιτάμ λιωμένη

1 φλυτζάνα γάλα φρέσκο

1 βανίλια

1 πακέτο φαρίνα που φουσκώνει μόνη της

(αν θέλετε να βάλετε κανονικό αλεύρι, τότε θα ρίξετε και ένα μπέικιν στη ζύμη)

½  φλυτζάνα τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση συνταγής:

  1. Σε μια λεκανίτσα ετοιμάζουμε τη ζύμη μας. Αρχικά χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μας να14331655_350933121904493_1172168714_n αφρατέψουν.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός απ το αλεύρι.
  3. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.
  4. Πριν τοποθετήσουμε το μίγμα στη φόρμα του κέικ, πρώτα βουτυρώνουμε τη φόρμα και δεύτερον ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτα στο μίγμα, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα .

5.Ψήνουμε για μία ώρα στους 180-190 βαθμούς.

  1. Αφού ψηθεί και είναι έτοιμο, μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

 

Καλή σας επιτυχία!!