Στο σεργιάνι μας σε μονοπάτια γαστρονομικά ανακαλύψαμε γεύσεις νόστιμες και συνάμα μακροβιοτικές για τη Σαρακοστή. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ότι η περίοδος αυτή μπορεί να σηματοδοτεί μια super booster, ανάσα ζωής, με την έξυπνη και φρέσκια κουζίνα που μοιραζόμαστε μαζί σας.
Στη πανέμορφη Δημητσάνα σεργιανίσαμε στα μονοπάτια της, ανάμεσα σε πετρόκτιστα αρχοντικά, επισκεφθήκαμε την πλούσια βιβλιοθήκη, σταθήκαμε σε κάποιες στροφές ατενίζοντας τα γύρω βουνά, τον Λούσιο των μοναστηριών και της ομορφιάς.
Ο φίλος Σταύρος Κουστένης, στο πανέμορφο οικογενειακό ξενοδοχείο « Αρχοντικό Δεληγιάννη» ετοίμασε γεύσεις μοναδικές που σας παρουσιάζουμε.
Οι κεφτέδες γίνονται ακόμα και με ποικιλία άγριων χόρτων και σπανάκι και είναι μούρλια.
Kεφτέδες από χόρτα και αρωματικά
Από το Σταύρο Κουστένη, executive chef
Yλικά
1 κιλό ποικιλία από χόρτα
1 ματσάκι μυρώνια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Τρόπος παρασκευής
Αφού πλύνουμε καλά και στραγγίσουμε τα χόρτα και τα μυρωδικά, τα ψιλοκόβουμε όλα μαζί σε μια μεγάλη λεκάνη.
Αλατίζουμε καλά.
Προσθέτουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια. Ζουλάμε τα χόρτα με τα χέρια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Τρίβουμε και με μπόλικο πιπέρι
Προσθέτουμε στη λεκάνη το αλεύρι και λίγο ελαιόλαδο, τόσο ώστε να πλάθονται σε κεφτέδες.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το πλάθουμε σε μεγάλα σχήματα ή μικρά. Πιέζοντάς τους δίνουμε σχήμα πλατύ. Αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μικρά μυστικά
Μετά τη Σαρακοστή προσθέτουμε στη ζύμη 2 αυγά και τυρί φέτα ή τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι.