Συνταγή: Καροτάκια γλυκό – Απίθανο γλυκάκι κουταλιού!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΤΟ ΖΑΡΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καροτάκια μικρά μποστανίσια

1 κιλό ζάχαρη καστανή

Χυμό από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι

1 βανίλια

3 ποτήρια ζεστό νερό

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καροτάκια γλυκό 2Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά με τρίφτη ή ένα μαχαιράκι πριονωτό τα καροτάκια μας.

Βάζουμε σε ένα τσικάλι τα καροτάκια με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουμε να μαλακώσουν.

Σουρώνουμε λίγο από το καροτόζουμο υπολογίζοντας να αφήσουμε στο τσικάλι 3 ποτήρια ζωμό.

Ξαναβάζουμε το τσικάλι με τα καροτάκια στην φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.

Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και την βανίλια για επιπλέον άρωμα και γεύση.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Γεμίζουμε ξέχειλα τα γυάλινα δοχεία που κλείνουμε ερμητικά.

Για ένα βράδυ τα κρατάμε αναποδογυρισμένα.

Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

Προηγούμενο άρθροΜε την δική μου ματιά – (Οι δικοί μας άνθρωποι)- Από την Πηγή Περσιάδου
Επόμενο άρθροΌλο το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική – Τρίκαλα, Νάουσα εναντίον Ηρακλή, Πιερικού. Δοκιμασία της Αλεξάνδρειας στην Καρίτσα.