ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΤΟ ΖΑΡΟ HΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καροτάκια μικρά μποστανίσια
1 κιλό ζάχαρη καστανή
Χυμό από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
1 βανίλια
3 ποτήρια ζεστό νερό
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε και ξύνουμε ελαφρά με τρίφτη ή ένα μαχαιράκι πριονωτό τα καροτάκια μας.
Βάζουμε σε ένα τσικάλι τα καροτάκια με νερό ίσα να τα σκεπάζει και τα σιγοβράζουμε να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε λίγο από το καροτόζουμο υπολογίζοντας να αφήσουμε στο τσικάλι 3 ποτήρια ζωμό.
Ξαναβάζουμε το τσικάλι με τα καροτάκια στην φωτιά και ρίχνουμε την ζάχαρη.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού και την βανίλια για επιπλέον άρωμα και γεύση.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Γεμίζουμε ξέχειλα τα γυάλινα δοχεία που κλείνουμε ερμητικά.
Για ένα βράδυ τα κρατάμε αναποδογυρισμένα.
Τα διατηρούμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.