Νόστιμα καλιτσούνια με χόρτα και ντοματάκι βελανίδι που θα συναρπάσουν και θα ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγή δική σας…
Από τον Γιάννη Λιονάκη chef εστιατόριο Γιαλήτες Ελαφονήσι
Υλικά
Για την γέμιση
1 ½ κιλά σπανάκι
500 γρ. λάπαθα, μελισσόχορτο, μαραθο, δυόσμο, καυκαλήθρες, στεφιλίνακους, ζωχούς
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
10 ντοματάκια βελανίδια σε φετούλες
1 ½ κιλό μυζήθρα φρέσκη
Αλάτι θαλασσινό
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι τσικουδιά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Τρόπος παρασκευής
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στην μέση ακριβώς βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και το αλάτι.
Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
Αφήνουμε να “ξεκουραστεί” για 1 ώρα σε ζεστό μέρος του σπιτιού.
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα χορταρικά με την μυζήθρα και το αλάτι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και με τον πλάστη ανοίγουμε λεπτά φύλλα. Με ένα πιατάκι του καφέ τους δίνουμε σχήμα και με την ρόδα τα κόβουμε ολόγυρα.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε στο κάθε κομμάτι φύλλου γέμιση και φτιάχνουμε μικρά πιτάκια κλείνοντας τα προσεκτικά για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις “κάψει” τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές.
Τα ακουμπάμε σε μια πιατέλα απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια.
Τα σερβίρουμε σε πιατέλα και τα μοιραζόμαστε