Συνταγή: Γαριδομακαρονάδα – Θαλλασινή γεύση Μεσολογγίου

Γαριδομακαρονάδα - Θαλλασινή γεύση Μεσολογγίου

Νόστιμη μακαρονάδα που ξετρελλαίνει μικρούς και μεγάλους. Γίνεται εύκολα και απλά.

φλαμίγκος στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου
Τα φλαμίγκος στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου 
Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα -Επικοινωνιολόγος – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Στο Μεσολόγγι η θαλασσινή κουζίνα δοξάζεται και η Κατερίνα την κατέχει. Οι γαρίδες ήταν από τον Αμβρακικό και ήταν ιδιαίτερα νόστιμες αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή και κατεψυγμένες. Οι ντομάτες χαρίζουν αυτή την ωραία γεύση και βάζουμε λίγη ζάχαρη έτσι για να φύγει η ξινίλα της ντομάτας.

Μπορείτε στη γαριδομακαρονάδα να βάλετε και κομμάτια καλαμαριού ή ακόμα και χταπόδι έτσι η γεύση θα είναι ακόμα πιο πλούσια.

Η συνταγή δική σας.

Γαριδομακαρονάδα

Γαριδομακαρονάδα

Από την Κατερίνα Ξηρού, δεινή μαγείρισσα

Υλικά 

Ένα πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι

10 γαρίδες μεγάλες ολόκληρες ή  καθαρισμένες, αφήνουμε ολόκληρο το κεφάλι και την ουρά

1 πιπεριά κόκκινη, λεπτοκομμένη

1 πιπεριά πράσινη, λεπτοκομμένη

1 μεγάλο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

4 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 κ.γ ζάχαρη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Μισό ποτηράκι κρασί λευκό ασύρτικο

λίγο βασιλικό, ψιλοκομμένο

λίγο μπούκοβο

αλάτι θαλασσινό

φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Γαριδομακαρονάδα

Τρόπος παρασκευής 

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό αλ ντεντε, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη

Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά γυρίζοντάς τις με την λαβίδα για να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

Τις  βγάζουμε και τις αραδιάζουμε σε πιατέλα.

Στο ελαιόλαδο που σοτάραμε τις γαρίδες, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές για 5 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ τότε ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο ανακατεύοντας  με ξύλινη κουτάλα.

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη ρίχνουμε τα μακαρόνια και τις γαρίδες ανακινώντας το τηγάνι.

Αφήνουμε να πάρουν βράση και σε 2 λεπτά σερβίρουμε.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Η περίφημη γάιτα η ψαρόβαρκα της λιμνοθάλασσας
Η περίφημη γάιτα, η ψαρόβαρκα της λιμνοθάλασσας
Προηγούμενο άρθροΈως 11 βαθμούς αναμένεται πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας σήμερα, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου
Επόμενο άρθροΓιατί τα παρατάω όλα τόσο εύκολα; – Γράφει ο Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας