Φτιάξτε και απολαύστε αυθεντική πίτσα ναπολιτάνα εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα σας. Την συγκεκριμένη πίτσα θα την απολαύσουν μικροί και μεγάλοι, ενώ η ευχαρίστησή τους θα αποτελέσει και την αμοιβή των κόπων σας.
Η συνταγή δική σας.
Πίτσα ναπολιτάνα
Από την εξέχουσα βοτανολόγο και περίφημη μαγείρισσα από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας Φωτεινή Κασσαβέτη.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για πίτσα
1 αυγό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
5 γρ. μαγιά
Αλάτι
Νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
150 γρ. τυρί ένταμ ή μοτσαρέλα τριμμένο
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
10 μαύρες ελιές σε φετούλες
4 φιλέτα αντζούγιας σε κομμάτια
Κάπαρη
Λίγο ελαιόλαδο
Ρίγανη
Φτιάχνουμε πρώτα την βάση της πίτσας.
Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό τη μαγιά.
Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 περίπου ώρα να φουσκώσει.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο για την βάση της πίτσας.Κόβουμε στρογγυλό με διάμετρο 30 εκατοστών ή το κάνουμε ορθογώνιο.
Ψήνουμε την ζύμη για 4 – 5 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις ντομάτες.
Σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους.
Πάνω στην ψημένη ζύμη απλώνουμε την ντομάτα και προσθέτουμε την ελιά, την αντζούγια, την κάπαρη και την ρίγανη ψιλοτριμμένη
Σκεπάζουμε με τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 7- 10 λεπτά.
Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή κομμένη σε κομμάτια.
Επιλεκτικά στην πίτσα μπορούμε να βάλουμε λουκάνικο, πιπεριές, μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια και όλου του κόσμου τα καλά αρκεί να έχουμε φαντασία…