Χαλβας Σιμιγδαλενιος
ΥΛΙΚΑ:
2ΦΛ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
1ΦΛ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρολα προσθετουμε το λαδι, αφηνουμε λιγο να καψει και προσθετουμε το σιμιγδαλι
Αφου το προσθεσουμε ανακατευουμε συνεχως για να καβουρδιστει και να παρει ενα ωραιο χρωμα …
( προσοχη μην σκουρινει πολυ με το σιροπι μετα θα φαινεται μαυρο…θα χει καει πολυ)
Συγχρονως ενω καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι ετοιμαζουμε και το σιροπι…..
Μολις ειναι ετοιμο το σιροπι το ριχνουμε σιγα σιγα στο σιμιγδαλι και ανακατευουμε συνεχως
Αφηνουμε το χαλβα να κατσει για να φουσκωσει …σκεπαζοντας το με μια πετσετα και το καπακι πανω απ την κατσαρολα
Μετα απο δεκα λεπτα γυριζουμε το Χαλβα σε μια φορα του κεικ ( θα παρει το σχημα της φωτογραφιας !) και πασπαλιζουμε απο
πανω με λιγη κανελα και….ετοιμος!!!
Λοιπον η συνταγη παραπανω ειναι η κανονικη εκτελεση!!!
Τωρα …αν θελετε παιξτε λιγο με τα γλυκα σας …τι εννοω???
1) προσθεστε στο σιροπι (για την παραπανω συνταγη αναφερομαι ) ενω βραζει 2 καψακια βανιλιας και λιγο κανελα ξυλο το αρωμα του θα ειναι μοναδικο οπως και η γευση ..του
2) Την ωρα που καβουρδιζεται το σιμιγδαλι προσθεστε ψιλοκομμενους ξηρους καρπους η σταφιδες ..το αποτελεσμα θα ειναι εξαιρετικο
3)για οσους εχουν θεμα με τη ζαχαρη …..αντικαταστηστε την με αγνο μελι ……το αποτελεσμα εξισου ωραιο….
Ολα τα παραπανω ειναι δοκιμασμενα ..Βεβαια σας τα προτεινω και η επιλογη δικη σας!!!!!