Γεύση που σε κερδίζει, γίνεται εύκολα και με υλικά που οδηγούν σε γευστικά μονοπάτια των Μινωιτών.
Ο Πατούχας φτιάχνει το καλύτερο τσιγαριστό εκτός Κρήτης οπότε είναι ευκαιρία να το δοκιμάσετε στην αυθεντική του έκδοση. Ευχαρίστως μας έδωσε την συνταγή του που μοιραζόμαστε μαζί σας, άλλωστε είναι γνωστό ότι είναι γαλαντόμος και άνθρωπος με βαθειά αισθήματα και σεβασμό στους ανθρώπους.
Απολαύστε την γευστική δημιουργία και πιείτε το ίδιο κρασί με αυτό που «μεστώσατε» το αρνάκι σας. Σαν επιδόρπιο ένα γιαούρτι με μέλι ή γλυκά του κουταλιού θα είναι όνειρο…
Αρνί τσιγαριαστό
Από τον Πατούχα της περίφημης Κρητικής ταβέρνας στην Αθήνα
1 κιλό αρνάκι κομμένα σε κομμάτια
3 κρεμμύδια ξερά
500ml ελαιόλαδο
150ml λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο κρέας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι σχεδόν να ψηθεί. Δεν βάζουμε νερό παρά μόνο αν χρειαστεί προσθέτουμε ένα μικρό ποτήρι χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για μια ώρα τουλάχιστον. Εξαρτάται βέβαια από το κρέας που χρησιμοποιούμε.
Στο τέλος αλατοπιπερώνουμε και πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το μάτι περιχύνουμε το αρνάκι με το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες χερίσιες.