Από τον Γιώργο Τομαρά Executive Chef και καθηγητή της Σχολής γαστρονομίας Etoile
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
1 κιλό αρνάκι μπούτι χωρίς κόκκαλο σε μικρά κομμάτια
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
5 κρόκους αυγών ελαφρά χτυπημένους
Αλάτι Ιμαλαίων
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
150 γρ. μυτζήθρα ξερή τριμμένη ή σε κυβάκια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
Σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο
100ml ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε ένα ταψί βάζουμε το αρνί, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, τα πιπέρια και το σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και πασπαλίζουμε με την μισή ποσότητα της μυζήθρας. Ρίχνουμε και πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ατομικά πήλινα βάζουμε κάτω το γιαούρτι από πάνω το αρνί και πάλι ένα στρώμα γιαουρτιού.
Πασπαλίζουμε με την μυζήθρα.
Βάζουμε τα πήλινα σε καλά προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 170ο C για 25 λεπτά.
Βγάζουμε από τον φούρνο αφήνουμε να αναδυθούν τα αρώματα για 5 λεπτά και σερβίρουμε.