Συνταγή: Αχνιστή Σούπα Αρακά – Γράφει η Σίσσυ Νίκα

Αχνιστή Σούπα Αρακά … Νοστιμιά που “πλημμυρίζει” τον οργανισμό μας βιταμίνες.

sissy
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γεύσης και Πολιτισμού

Τώρα που άρχισαν τα πρώτα κρύα και αποζητάμε σπιτική θαλπωρή μια ζεστή σουπίτσα είναι ότι καλύτερο. Διαλέξαμε μια πρωτότυπη και σας την παρουσιάζουμε. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και άλλες σούπες λαχανικών αντικαθιστώντας τον αρακά με κουνουπίδι, μπρόκολο, πράσο και ότι άλλο μας αρέσει και ευχαριστεί τους δικούς μας. Η συνταγή δική σας.

Σούπα αρακά

Μια συνταγή από την σχολή μαγειρικής Etoile, Aθήνα

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό αρακά

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτές φέτες

Μισό πράσο κομμένο σε λεπτές φέτες

Μισό κρεμμύδι φρέσκο

Αλάτι θαλασσινό

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Άνηθος

2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου ζεστό

50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό

40γρ. βούτυρο ανάλατο

1 πατάτα κομμένη σε κύβους

100ml κρασί λευκό μοσχοφίλερο ή ροδίτη

soupa-araka

Τρόπος παρασκευής

Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον αρακά, τον ζωμό κοτόπουλου και τους κύβους πατάτας.

«Σβήνουμε» με το κρασί.

 Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.

Περνάμε την σούπα μας από το μπλέντερ και πολτοποιούμε τα λαχανικά.

Περνάμε την σούπα από λεπτό σουρωτό και την σερβίρουμε σε πιάτα βαθειά.

Γαρνίρουμε με κρουτόν, κομματάκια μπέικον περασμένα από το γκρίλ, κρέμα, λουκανικάκια και ότι άλλο αγαπάμε.

Προηγούμενο άρθροΤετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών, σήμερα, με στάση εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΠροληπτικός έλεγχος αυτοκινήτων TOYOTA