Συκώτι μοσχαρίσιο με κουρκούτι – Γρήγορα και πεντανόστιμο

Μια διαφορετική εκδοχή που έκανα για πρώτη φορά  και αξίζει να δοκιμάσετε.

Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη – παραδοσιακό μάγειρα

Υλικά

1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε φέτες

1 κρεμμύδι

Μαγειρικό βούτυρο

1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

μια κουταλιά ελαιόλαδο

αλάτι,

1 πρέζα μαύρο πιπέρι,

1 κ.γ. μουστάρδα

κόκκινη γλυκιά πάπρικα

Συκώτι μοσχαρίσιο με κουρκούτι 1

Εκτέλεση

Σε βούτυρο ροδίζουμε το συκώτι (αφού το αφήσουμε 1 ώρα σε ξύδι).

Αφαιρούμε και σοτάρουμε κρεμμύδι με ζάχαρη και βάζουμε το συκώτι.

Σε άλλο τηγάνι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο ροδίζουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και σκόρδο.

Προσθέτουμε , αλάτι, μαύρο πιπέρι, μουστάρδα και κόκκινη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά μπούκοβο) και ζεστό νερό να πάρει μία βράση.

Ρίχνουμε το δεύτερο τηγάνι στο πρώτο.

Βράσιμο 2 λεπτά και σερβίρουμε με πατατούλες ή πιλάφι (θα πρότεινα το δεύτερο).

Συκώτι μοσχαρίσιο με κουρκούτι 2

Ένα τσιπουράκι ή κόκκινο κρασάκι για συνοδεία είναι απαραίτητο .

Καλό είναι να το φάμε αμέσως γιατί πήζει γρήγορα το κουρκούτι.

Μόλις τα ετοίμασα.

Ορίστε παρέα.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Παρασκευή 24-2-2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου 2023