Συκωτάκια τηγανιά –Απλά, νόστιμα και γρήγορα – Από την Ελένη Μπρούφα

Γευστικός μεζές και πολύ γρήγορος ..

 Ό,τι πρέπει για να συνοδεύσει το τσιπουράκι αλλά και το κρασάκι μας.

Από την Ελένη Μπρούφα

Υλικά :

1 κιλό συκώτια από κοτόπουλο

αλάτι/πιπέρι μαύρο /ρίγανη

1 κούπα περίπου σπορέλαιο για το τηγάνισμα

χυμό από 1 λεμόνι

1 ποτήρι κρασιού,  λευκό κρασί ή ρετσίνα (δίνει ωραία γεύση και άρωμα)

Εκτέλεση συνταγής :

  1. Αφού πλύνουμε τα συκώτια μας, προσθέτουμε το λάδι μας σε ένα βαθύ σκεύος για τηγάνισμα (κατσαρόλα ή τηγάνι)και αφήνουμε να ζεσταθεί ελάχιστα.
  2. Προσθέτουμε τα συκώτια μας, τα σοτάρουμε και τα αφήνουμε να τηγανιστούν.
  3. Στα επόμενα 2-3 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί ή τη ρετσίνα.
  4. Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο το λαδάκι.
  5. Στο τέλος πριν τα κατεβάσουμε απ τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι/πιπέρι /ρίγανη και είναι έτοιμα για να τα σερβίρουμε.

*Τα συκώτια κοτόπουλου δεν θέλουν πολύ ώρα τηγάνισμα γιατί υπάρχει περίπτωση να σας καούν. Μόλις ροδίσουν καλά  βγάλτε τα απ το τηγάνι.

Καλή σας όρεξη!!!