Στριφτάρια με ντομάτα, ελιές, κάπαρη και κρέμα φέτας – Ελληνική γεύση καλοκαιρινή

Στριφτάρια με ντομάτα, ελιές, κάπαρη και κρέμα φέτας

Μια γευστική δημιουργία εύκολη και νόστιμη με άρωμα καλοκαιρινό καθαρά Ελληνικό. Γίνεται εύκολα με απλά υλικά και τρώγεται με φέτα ή χωρίς αν είστε από εκείνους που θα νηστέψουν.

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Η κάπαρη και οι ελίτσες χαρίζουν αψάδα, η φέτα και ο βασιλικός χαρίζουν το άρωμα Ελλάδας. Το κρασί σβήνει το κρεμμύδι και η καλοκαιρινή νόστιμη ντομάτα και οι πιπεριές χαρίζουν νότες καλοκαιρινής νοστιμιάς…

Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά πένες, μακαρόνια, ταλιατέλες… αν πάλι δεν σας αρέσει η φέτα δημιουργείστε το δικό σας μείγμα με ελληνικά τυριά κεφαλογραβιέρα, γραβιέρα ή πεκορίνο.

Η επιλογή δική σας.

Στριφτάρια με ντομάτα ελιές κάπαρη και κρέμα φέτας 2

Στριφτάρια με ντομάτα, ελιές, κάπαρη και κρέμα φέτας

Από την Κατερίνα Ξηρού, δεινή μαγείρισσα

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά στριφτάρια

Αλάτι θαλασσινό

2 κ. σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα 

1 μέτριο ξερό  κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κ.γ. κάπαρη

2 κ.σ. ελιές πράσινες ή μαύρες σε ροδέλες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι κρασί λευκό μοσχοφίλερο ή ροδίτη

1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την κρέμα φέτας

150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Λίγο ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φινίρισμα

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Στριφτάρια με ντομάτα ελιές κάπαρη και κρέμα φέτας 2

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Σε 2 δευτερόλεπτα ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.

Τα βράζουμε για όσο χρόνο γράφει η συσκευασία.

Τα σουρώνουμε και βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε κατσαρόλα και βάζουμε τα ζυμαρικά λίγο να λαδωθούν ανακινώντας την κατσαρόλα.

Τα αφήνουμε στην άκρη και φτιάχνουμε τη σάλτσα.

Σε κατσαρόλα «καίμε» το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και προσθέτουμε το πελτέ ανακατεύοντας ελαφρά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τις πιπεριές και αφήνουμε να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό.

Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε τη κάπαρη και τις ελίτσες και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε λίγα λεπτά πριν το τέλος το βασιλικό και πιπέρι.

Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα ζυμαρικά ανακινώντας τη κατσαρόλα ώστε να πάει παντού.

Φτιάχνουμε παράλληλα την κρέμα φέτας.

Σε μπολάκι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και λιώνουμε με πιρούνι και ανακατεύουμε με σύρμα για να γίνει πιο φίνα η υφή της κρέμας φέτας.

Σερβίρουμε σε πιάτα βάζοντας από πάνω ένα φύλλο βασιλικού και μια κουταλιά κρέμα τυριού.

Προηγούμενο άρθροΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, με κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, το πρωί στη Βόρεια Ελλάδα
Επόμενο άρθροΕνδομήτρια επέμβαση σε συγγενή διαφραγματοκήλη για πρώτη φορά στην Ελλάδα