Το φθινόπωρο οι κολοκύθες είναι στο φόρτε τους και εμείς σας δίνουμε μια ιδέα παρουσίασης της στραπατσάδας που είδαμε στην Σκύρο.
Στο πανέμορφο ξενοδοχείο Νεφέλη την παρουσίαζαν με όλου του κόσμου τα καλά στο πρωινό τους και πολύ μου άρεσε.
Οι γευστικές δημιουργίες του μπουφέ είναι φτιαγμένες με γάλα, φρούτα και λαχανικά από το μποστάνι του κ.Ευγενικού και η μητέρα του με αέρινο ζυμάρι, τυράκια και αυγά κάνει γευστικά ποιήματα.
Το σίγουρο είναι ότι στην Σκύρο θα περάσετε όμορφα, θα ανακαλύψετε κρυφές ομορφιές και θα απολαύσετε αυθεντικές γεύσεις.
Στραπατσάδα σε γλυκοκολοκύθα
Από την Ευφροσύνη Ευγενικού του ξενοδοχείου Νεφέλη στην Χώρα Σκύρου
Υλικά
1 κιλό ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες
8 αυγά
100 ml ελαιόλαδο
2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
Λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
1 μέτρια κολοκύθα γλυκιά στρογγυλή για το σερβίρισμα
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χάσουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι , πιπέρι.
Χτυπάμε 8 αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο μετά από 1 λεπτό σερβίρουμε.
΄Εχουμε κόψει την κολοκύθα από επάνω και έχουμε αφαιρέσει από το εσωτερικό, την σάρκα της..
Την χρησιμοποιούμε σαν σουπιέρα γιατί χαρίζει ξεχωριστή γευστική πινελιά στην στραπατσάδα και εμφάνιση βέβαια.