

Μια γευστική δημιουργία που γίνεται εύκολα και ταιριάζει σε κάθε στιγμή της ημέρας.
Οι σταφίδες Αιγιάλειας Βοστίτσα είναι ΠΟΠ, που έχουν τη δική τους ιστορία. Είναι ένα superfood που ξεχειλίζει από βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Το σίγουρο είναι ότι τις σταφίδες πρέπει να τις βάλουμε στην καθημερινότητά μας και η Βάσω δημιούργησε ένα γλυκό τρόπο για να γίνει συνήθεια και για τα παιδιά μας.
Η συνταγή δική σας
Σταφιδόψωμο με σταφίδες Αιγιάλειας
Από τη Βάσω Κατσαρού – Γιαννοπούλου γιατρό και δεινή μαγείρισσα
Υλικά για 14 σταφιδόψωμα
4 κούπες αλεύρι σκληρό, κοσκινισμένο
1/3 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 σφηνάκι μπράντι
1 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης, σε σκόνη
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 κούπα ζεστό νερό
1 κούπα σταφίδες μαύρες Αιγιάλειας
1 κύβο νωπή μαγιά
Τρόπος παρασκευής
Διαλύουμε την μαγιά σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό, από το νερό που θα χρειαστούμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί ανακατεύοντας 1-2 φορές.
Σε μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπράντι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη μαγιά και ζυμώνουμε δυνατά για 15 λεπτά, προσθέτοντας και το αλάτι στο τέλος.
Κάνουμε μια μπάλα την ζύμη, την σκεπάζουμε και την τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου, μέχρι να φουσκώσει.
Πλάθουμε μπαλίτσες ανοίγοντας τες στο χέρι και ρίχνοντας σταφίδες στην κάθε μία.
Τυλίγουμε τη ζύμη “κλείνοντας” μέσα τις σταφίδες.
Μετά τις τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ανέβουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά στις αντιστάσεις.
Bγάζουμε από το φούρνο και αραδιάζουμε τα σταφιδόψωμα πάνω σε σχάρα για να κρυώσουν.
Τα απολαμβάνουμε για πρωινό ή κάθε στιγμή της ημέρας με καφέ ή χυμούς.





















