Σήμερα αγαπητοί μου φίλοι σας προτείνω κάτι ιδιαίτερο. Απλό και εύκολο, μα τόσο νόστιμο και τραγανό μεζεδάκι. Γαριδάκια σπιτικά.
Αν τα δοκιμάσετε δεν πρόκειται ποτέ
να πάρετε του εμπορίου.
Κάντε μια ευχάριστη έκπληξη
σε φίλους και δικούς σας .
Σπιτικά γαριδάκια
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά, αναλογίες:
400 γρ. βρασμένες πατάτες
80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
70 γρ. νισεστέ
1/2 κ.γ. πάπρικα
100 ml νερό
Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τις πατάτες σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά να γίνει ένας χυλός.
Το βάζουμε σε συσκευή κορνέ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τρώγονται ζεστά και τραγανά.
Δεν περιγράφω άλλο,
η νοστιμιά τους δεν λέγεται.