Σπετσοφάι του Πηλίου – Γεύσεις και αρώματα …

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μια γευστική δημιουργία καθαρά πηλιορείτικη που αρέσει πολύ.

Xαρακτηρίζει την κουζίνα της περιοχής και δεν λείπει από κανένα τραπέζι του Πηλίου.

Αν μάλιστα επιλέξετε και ένα ωραίο κόκκινο κρασί για να συνοδεύσετε το σπετσοφάι, η γεύση απογειώνεται.

Σπετσοφάι του Πηλίου 1

 Σπετσοφάι του Πηλίου

Από την Πόπη Στεργίου, ταβέρνα «ο Μάκης», Πουρί Πηλίου

Υλικά για 4 άτομα

500 γρ. πράσινες πιπεριές, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομμάτια

2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε φέτες

3 ώριμες ντομάτες

1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1 ποτήρι κρασιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 ποτήρια κρασιού ζεστό νερό

1/2 κ.γ. μπούκοβο

Aλάτι

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Σπετσοφάι του Πηλίου 2

 Τρόπος παρασκευής

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες για 10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα

.• Προσθέτουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, τις ντομάτες, τον πελτέ και το μπούκοβο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

  • Ρίχνουμε το νερό λίγο λίγο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σπετσοφάι του Πηλίου 3

 Tips

Μπορείτε να επιλέξετε λουκάνικα με πράσο, με πορτοκάλι ή ακόμα και καπνιστά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές όλων των χρωμάτων. Τέλος, αν δεν θέλετε την τηγανητή του έκδοση μπορείτε να το ψήσετε στο φούρνο, ακόμα και στη γάστρα.

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα 24 Ιανουαρίου – Σημαντικά γεγονότα
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 24 Ιανουαρίου 2025