Πικάντικη ρουστίκ γεύση, που ταιριάζει απόλυτα στο mood των διακοπών.
Μια γευστική δημιουργία πανεύκολη που πλημμυρίζει νοστιμιά και συνοδεύει μια παγωμένη μπύρα, το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί σας.
Η επιλογή δική σας
Σπετσοφάι αλλιώς …
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, εστιατόριο Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας
Υλικά για 2 άτομα
2 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρές φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κέρατο, κομμένες σε φέτες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
Ρίγανη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 γρ. τυρί τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού
100 γρ. μυζήθρα, τριμμένη
2 κλωνάρια μαϊντανό
1 παξιμάδι, τριμμένο
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και να πάρουν 2 βράσεις.
Μεταφέρουμε το λουκάνικα και όλο το υλικό του τηγανιού σε μαντεμένιο ταψί και πασπαλίζουμε με το τυρί, τα ψίχουλα παξιμαδιού, τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το τσαλαφούτι σε 4 μεριές.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-20 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι με το μαντεμένιο σκεύος.
Γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού.