Σπετσοφάι αλλιώς… – Δυνατή γεύση

Σίσσυ Νίκα
Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Πικάντικη ρουστίκ γεύση, που ταιριάζει απόλυτα στο mood των διακοπών.

Μια γευστική δημιουργία πανεύκολη που πλημμυρίζει νοστιμιά και συνοδεύει μια παγωμένη μπύρα, το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί σας.

Η επιλογή δική σας

Σπετσοφάι αλλιώς 1

Σπετσοφάι αλλιώς …

Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, εστιατόριο Αμαδρυάδες, Διχώρι Φωκίδας

Υλικά για 2 άτομα

2 λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρές φέτες

2 πιπεριές κόκκινες κέρατο, κομμένες σε φέτες

2 πιπεριές πράσινες κέρατο, κομμένες σε φέτες

1 κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη

1 ποτήρι κρασί λευκό

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

Ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

100 γρ. τυρί τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού

100 γρ. μυζήθρα, τριμμένη

2 κλωνάρια μαϊντανό

1 παξιμάδι, τριμμένο

Σπετσοφάι αλλιώς 2

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε και τις ντομάτες και αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά και να πάρουν 2 βράσεις.

Μεταφέρουμε το λουκάνικα και όλο το υλικό του τηγανιού σε μαντεμένιο ταψί και πασπαλίζουμε με το τυρί, τα ψίχουλα παξιμαδιού, τη ρίγανη, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το τσαλαφούτι σε 4 μεριές.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10-20 λεπτά.

Σπετσοφάι αλλιώς 3

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε απευθείας στο τραπέζι με το μαντεμένιο σκεύος.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια μαϊντανού.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στην Ελλάδα για σήμερα Κυριακή 6 Αυγούστου 2023
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 6 Αυγούστου 2023