Σπανακοτυρόπιτα σπιτική με αγνά και φρέσκα υλικά!

Σπανακοτυρόπιτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Καλημέρα σε όλους.

Μόλις βγήκε καυτή καυτή η αγαπημένη μας πίτα.

Ένα φύλλο απίθανο, ξεροψημένο και τραγανό από έξω!

Μπορείτε να την φτιάξετε εύκολα και γρήγορα.

Η συνταγή για εσάς:

Σπανακοτυρόπιτα

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

750 γρ. αλεύρι για πίτες ή για όλες τις χρήσεις

330 γρ. σόδα αναψυκτικό

120 γρ. χλιαρό νερό

2 κ.σ. ξύδι

1 κ.γ. αλάτι

50 γρ. ελαιόλαδο

250γρ. βιτάμ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση:

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί, σκεπασμένο με μία πετσέτα.

Κάνουμε 14 μικρά μπαλάκια και τα ανοίγουμε στο μέγεθος ενός πιάτου, 7 και 7. Ενδιάμεσα βάζουμε βιτάμ και μετά τα αφήνω να ξεκουραστούν στο ψυγείο για μισή ώρα.

Μετά ανοίγουμε τα 7 φύλλα σε ένα μεγάλο.

Το τοποθετούμε από κάτω, βάζουμε ό,τι γέμιση θέλουμε και τέλος, από πάνω βάζω τα υπόλοιπα 7 φύλλα, που πλέον γίνονται ένα μεγάλο!

Χαράσσουμε την πίτα και βάζουμε λίγο λαδάκι και νεράκι.

Για τη γέμιση έβαλα:

500 γρ. σπανάκι

2 ξερά κρεμμύδια

λίγα φρέσκα κρεμμύδια

2 πράσα (μόνο τα άσπρα)

λίγο άνηθο

λίγο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

300 γρ. τυρί φέτα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τα κρεμμύδια μας προσθέτοντας το καθαρισμένο σπανάκι μας, τα μυρωδικά και τέλος τα μπαχαρικά. Μόλις κρυώσει η γέμιση μας προσθέτουμε και τη φέτα τυρί σε μικρά κομμάτια.

Έτοιμη η γέμιση μας!

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας και το τελευταίο 10λεπτο στην κάτω αντίσταση, για να ψηθεί καλά και από κάτω.

Καλή σας επιτυχία!