Σπανακοτυρόπιτα Μυκονιάτικη – Πιο νόστιμη δεν γίνεται

Όταν η Έφη μένει σπίτι μεγαλουργεί είναι αλήθεια … είτε στην Ελλάδα, είτε στη Γερμανία. Σήμερα κατέβηκε στη Χώρα και προμηθεύτηκε τα καλούδια της και ετοίμασε μια πανεύκολη σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο και σε λιγότερο από 1 ώρα έστρωσε το τραπέζι της, έβαλε τις μουσικές και απολαμβάνει την απόλυτη ησυχία, πράγμα πρωτόγνωρο για το νησί.

Γράφει η Σίσσυ Νίκα – Δημοσιογράφος Γαστρονομίας και Πολιτισμού

Μαζί με την σπανακοτυρόπιτα έφτιαξε και μια τηγανιά κοτόπουλου και πραγματικά το ευχαριστήθηκε.

Τελικά η ζωή θέλει μικρές χαρές για να είναι πλήρης.

Εγώ βέβαια αποκλεισμένη στην Αθήνα … όμως η φιλενάδα μου φροντίζει να περνάω καλά, μιλάμε ατελείωτες ώρες, γελάμε, θυμόμαστε τα παλιά και μέσω Skype απολαμβάνω τη θέα, πάω βόλτα μαζί της στη θάλασσα, ακούω τα κύματα … μόνον τα αρώματα από τις γευστικές της δημιουργίες δεν νοιώθω αλλά όλα καλά… η τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους κοντά … ας το εκμεταλλευτούμε τώρα που όλοι περνάμε δύσκολα.

Σπανακοτυρόπιτα Μυκονιάτικη

Από την Έφη Μαρκοζάνες, Μύκονος

Υλικά

500 γρ. σπανάκι φρέσκο, κομμένο

2 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

3 – 4 κλωνάρια άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι τυρί φέτα ΠΟΠ, σπασμένη με το πιρούνι

100 γρ. τυρί γραβιέρα ή κασέρι τριμμένο

Μισό φλιτζάνι τυροβολιά ή κατίκι Δομοκού ή άλλο κρεμώδες τυρί

Ελαιόλαδο

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδας ή πρόβειο

1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

1 σφηνάκι ούζο και λίγο παραπάνω

Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το σπανάκι και προς το τέλος τον άνηθο ή τον μάραθο και ανακατεύουμε.

Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε  το σοταρισμένο σπανάκι, το περιχύνουμε με τα αυγά σε όλη την επιφάνεια.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το ούζο και τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα πηκτός χυλός.

Λαδώνουμε καλά το ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση. Με την μαρίζ στρώνουμε την επιφάνεια και την ραντίζουμε με λίγο ούζο ακόμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

Βγάζουμε τη σπανακόπιτα από το φούρνο και αφήνουμε κανένα 15λεπτο να σταθεί .

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Δευτέρα 30-03-2020
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Δευτέρας 30 Μαρτίου 2020