

Μια πρόταση για τις μέρες της Σαρακοστής και όχι μόνο.
Μια συνταγή που επί 35 χρόνια την έκανα στο εστιατόριό μου.
Είναι ένα πεντανόστιμο και εκλεκτό πιάτο από την αρχή μέχρι την επίγευσή του. Θα αγαπηθεί από όλες τις ηλικίες και η επανάληψή του είναι δεδομένη.
Η συνταγή για όλους εσάς:
Σουπιές στιφάδο
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη κορυφαίο παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
1 κιλό σουπιές
1 κιλό κρεμμύδια
(Πάντα η αναλογία είναι ένα προς ένα)
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
2 δαφνόφυλλα
Κόκκους πιπέρι
Γαρύφαλλο σκόνη ή καρφάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Μία πρέζα ζάχαρη
Καφτερό προαιρετικά αλλά του πάει πολύ
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε τις σουπιές τις τεμαχίζουμε και στην κατσαρόλα με ελαιόλαδο τις ροδίζουμε.
Τις αφαιρούμε και συνεχίζουμε ρίχνοντας πάλι ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια στα τέσσερα κομμένα το σκόρδο και έπειτα τον πελτέ ντομάτας αραιωμένο.
Αφού πάρει βράση προσθέτουμε τις σουπιές και τα υπόλοιπα υλικά δαφνόφυλλα, πιπέρι, γαρύφαλλο, ζάχαρη και καφτερό.
Στην συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στον φούρνο ή σε ταψί το υλικό μας.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε ως κυρίως πιάτο ή για μεζεδάκι.
Ένα τσιπουράκι ή ένα κρασάκι απαραίτητο.
Καλή Σαρακοστή σε όλη την παρέα της μεγάλης ιστοσελίδας Έμβολος.






















