Μια σούπα θησαυρός, νόστιμη και θρεπτική αφού προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας. Αυτό που χρειαζόμαστε για να αποτοξινωθούμε και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας. Το σίγουρο είναι ότι θα την λατρέψετε.
Μια πανδαισία νόστιμων και θρεπτικών λαχανικών για εκείνους που αγαπάμε…
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά ή πατάτες ή μανιτάρια.
Η επιλογή δική σας.
Σούπα λαχανικών
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, cheffe Αμαδρυάδες Διχώρι, Φωκίδας
Υλικά
1 μικρό κεφάλι μπρόκολο
4 καρότα
3 πράσα τρυφερά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 μικρή σελινόριζα
2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας
1 ποτήρι φρέσκο γάλα, χλιαρό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
Για το φινίρισμα επιλεκτικά
Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Γιαούρτι ή τυρί κρέμα τσαλαφούτι ή κατίκι Δομοκού ΠΟΠ
Αγουρέλαιο
Τρόπος παρασκευής
Για μεγαλύτερη ευκολία και για να γίνει ακόμα πιο γρήγορα η σούπα μας κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.
Βράζουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα λίτρο νερό και τον αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τη σελινόριζα για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα καρότα και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά και προσθέτουμε το μπρόκολο.
Βράζουμε για ακόμα 5 λεπτά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ μέχρι να έχουμε μια βελούδινη υφή.
Προσθέτουμε τελευταία το ζεστό γάλα και βάζουμε τη σούπα και πάλι στην κατσαρόλα για να πάρει μια βράση.
Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που θέλουμε.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε σε μπολ τη σούπα αχνιστή…
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο ή άνηθο ή βάζουμε μια κουταλίτσα γιαούρτι ή κρεμώδες τυρί ή αγουρέλαιο και σερβίρουμε αμέσως χωρίς να ανακατέψουμε.