Πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω στην κουζίνα διάφορες γεύσεις και να βάζω τη δική μου πινελιά.
Συνταγές που αξίζουν και πραγματικά ξεχωρίζουν στη δική μου ματιά, τις δημοσιεύω και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Να λοιπόν ένα λαμπρό παράδειγμα…
Σουφλέ ζαμπόν με κανταΐφι
Από τον Σταύρο Τσαλαμπούνη παραδοσιακό μάγειρα
Υλικά:
200 γρ. κανταΐφι
150 γρ. βούτυρο αγελαδινό
300 γρ. φέτα τυρί τριμμένη
300 γρ. ζαμπόν σε τετραγωνάκια
150 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
Για το μίγμα μας:
3 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το ταψί.
Στρώνουμε το μισό κανταΐφι και αφού βουτυρώσουμε με το μισό βούτυρο στρώνουμε πρώτα την φέτα έπειτα ζαμπόν και τέλος το ρεγγάτο, βάζουμε το υπόλοιπο κανταΐφι και βουτυρώνουμε.
Κάνουμε μίγμα με τα αβγά, γάλα, κρέμα και λίγο, πολύ λίγο αλάτι και το περιχύνουμε.
Απαραίτητο να μείνει στο ψυγείο από 3 ώρες και πάνω, ώστε να δέσουν τα υλικά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις περίπου 40 λεπτά, τα 10 τελευταία μόνο κάτω.
Αφήνουμε να τραβήξει μισή ώρα και ..καλή μας όρεξη, με μια μπυρίτσα μαζί που δένει πολύ!