Μια νοστιμιά πανεύκολη που χαρίζει θρεπτικά οφέλη στον οργανισμό μας, αφού ο σολομός πλημμυρίζει από Ω3 λιπαρά και αντιοξειδωτικά. Οι κόκκινες πιπεριές επίσης είναι υπερτροφή αφού πλημμυρίζει από βιταμίνη C και όλου του κόσμου τα καλά. Το σουβλάκι γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους.
Συνδυάζεται με πατάτες φούρνου λεμονάτες, πουρέ σελινόριζας ή σαλάτα πράσινη. Η οσπριάδα επίσης δένει αρμονικά.
Ένα ποτήρι κρασί ασύρτικο ή μοσχοφίλερο κάνει το γεύμα σας γιορτινό… η επιλογή δική σας.
Σολομός σουβλάκι … μούρλια
Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, Διχώρι Δωρίδας
Υλικά για 4 άτομα
700 γρ. φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
2 πιπεριές Φλώρινας
Για τη μαρινάδα
2 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μουστάρδα απαλή Dijon
1 κ.γ. ανθό αλατιού
1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο εκλεκτό
Χυμό από ½ λεμόνι, ζουμερό
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε μέσα τους κύβους από το σολομό και αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
Κόβουμε τις πιπεριές Φλώρινας σε λεπτά καρέ, αφαιρώντας τους σπόρους.
Παίρνουμε το καλαμάκι, το περνάμε με λεμόνι και βάζουμε εναλλάξ τα κομμάτια σολομού με τις πιπεριές.
Ψήνουμε στη σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε σε μεγάλα πιάτα με πατάτες ψητές ή σαλάτα ή οσπριάδα.