Σοκολατόπιτα «αίνιγμα» – Ένα γλυκό μυστήριο που συναρπάζει!

Ελένη Σιδηροπούλου
Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Η ενασχόληση στην κουζίνα για μένα δεν είναι κάτι απλό, αλλά μία βιωματική τελετουργία που πολλές φορές εκφράζει την τρέχουσα ψυχοσύνθεσή μου. Και απλοποιώντας τα παραπάνω, σήμερα έχω όρεξη για αινίγματα και γρίφους, που θα μας οδηγήσουν σε γλυκά και ευχάριστα μονοπάτια. Έτσι θα φτιάξουμε μαζί μια σοκολατόπιτα που πρώτη φορά θα δείτε και, αφού λύσουμε μαζί το γλυκό της αίνιγμα, θα τη σερβίρουμε στην παρέα μας γεμάτοι περηφάνια και ικανοποίηση.

Η συνταγή μοναδικά και …αποκαλυπτικά για όλους εσάς!

Σοκολατόπιτα αίνιγμα 2

Σοκολατόπιτα «αίνιγμα»

Από την Ελένη Σιδηροπούλου

Υλικά:

300 γρ. φαρίνα κόκκινη

350 γρ. ζάχαρη

50 γρ. κακάο

2 βανίλιες

1 κ.γ. σόδα

1 πρέζα αλάτι για ένταση

Βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί κοσκινισμένα

1 κούπα γάλα φρέσκο

1/2 κούπα σπορέλαιο

Σοκολατόπιτα αίνιγμα 1

Βάζουμε όλα τα υγρά υλικά μέσα στα στερεά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.

Για το γλάσσο της σοκολατόπιτας χρειαζόμαστε:

3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

2 κ.σ. κακάο

100 ml νερό

Αυτά τα τρία υλικά τα ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι και μετά προσθέτουμε:

1 κουβερτούρα των 125γρ.

1 κ.γ. σπορέλαιο

1 κ.γ. μέλι

Ρίχνουμε το γλάσσο πάνω από τη σοκολατόπιτα και διακοσμούμε όπως εμείς θέλουμε.

Μπορούμε να τα βάλουμε και σε ατομικά μπολ.

Σοκολατόπιτα αίνιγμα 3

Καλή σας απόλαυση και καλή επιτυχία!

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Ο καιρός στη χώρα για σήμερα Κυριακή 09-05-2021
Επόμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Κυριακής 9 Μάϊου 2021