![Σοκολατοκρέμα](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2021/08/Σοκολατοκρέμα.jpg)
![Ελένη Σιδηροπούλου](https://emvolos.gr/petros/wp-content/uploads/2020/12/Ελένη-Σιδηροπούλου.jpg)
Ένα γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας αλλά και της κρέμας.
Ένα γλυκό διπλής όψεως και γεύσεως, που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Εύκολο, γρήγορο και το κυριότερο πεντανόστιμο!
Όπως και να το πείτε η γεύση του είναι απίθανη!
Σοκολατοκρέμα ή Κρεμοσοκολάτα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 βανίλια
2 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, προσθέτοντας τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Αφού θρυμματίσουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μας, θα ρίξουμε το λιωμένο βούτυρο για να μαλακώσουν τα μπισκότα και για να δώσουμε σχήμα.
Βάζουμε τα μπισκότα μας ως βάση, σε ένα τσέρκι για να βγει εύκολα και αν δεν έχετε, τα βάζετε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι.
Το βάζετε κατευθείαν στο ψυγείο περίπου ένα μισάωρο, για να παγώσει και να σταθεί η μπισκοτένια βάση μας.
Για τη γέμιση γκανάζ θα χρειαστούμε:
200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. νουτέλα ή μερέντα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 βανίλια ή λικεράκι ή κονιάκ για έξτρα γεύση
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρά σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στο μπολ με τη σπασμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και προσθέτουμε τη νουτέλα μας και το λιωμένο βούτυρο, μαζί με τη βανίλια ή το λικέρ.
Κατόπι ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κρύα μπισκοτένια βάση μας και ξανά ψυγείο για 1 με 2 ώρες, μέχρι να μπορέσει να κοπεί.
Για την κρέμα θα χρειαστούμε:
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
600 γρ. κρύο γάλα
Τα χτυπάμε στο μίξερ χειρός και η κρέμα μας είναι έτοιμη.
Από πάνω στολίζουμε όπως θέλουμε.
Εγώ έβαλα φρέσκια τριμμένη κουβερτούρα, λίγες φράουλες και λίγη γκανάζ από αυτή που έφτιαξα.
Καλή σας απόλαυση και καλή σας επιτυχία!