Καλή σας ημέρα αγαπημένοι φίλοι μου. Σήμερα αποφάσισα να σας γλυκάνω λιγουλάκι με ένα έξτρα φίνο σοκολατάκι. Τραγανό και λαχταριστό, είναι το βραχάκι όπως το λέω εγώ ή το ανώμαλο όπως το συναντάμε στα ζαχαροπλαστεία. Σοκολατάκια απλά, αλλά συγχρόνως πεντανόστιμα και πολύ εύκολα. Σοκολατάκια που θυμίζουν έντονα τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων.
Ιδού λοιπόν.
Σοκολατένια βραχάκια ή ανώμαλα
Από την Ελένη Σιδηροπούλου
Υλικά:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
Για το ντεκόρ:
100 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα για 10 λεπτά στο φούρνο ή στο τηγάνι.
Στη συνέχεια λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Κατόπιν ρίχνουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα μέσα στη σοκολατένια κουβερτούρα υγείας.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια βγάζουμε με 2 κουτάλια λίγα σοκολατένια αμύγδαλα πάνω σε μία λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν και να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν καλά, μπορούμε να στολίσουμε με λίγη λιωμένη λευκή σοκολάτα και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές σε όλους!