

Μια νοστιμιά για κάθε στιγμή της ημέρας χωρίς βούτυρο ή γάλα. Είναι ένα γλυκάκι για όλους για κάθε στιγμή της ημέρας. Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψουν τα παιδιά σας.
Η αγαπημένη μας Μαρίνα, βραβευμένη cheffe μας ετοίμασε νηστίσιμα σοκολατένια muffins που είναι απίθανα.
Φεύγοντας μας έδωσε τη συνταγή μαζί με κάποια muffins για να είναι ο γυρισμός μας στην Αθήνα λιγότερο μελαγχολικός…
Μuffins σοκολάτας χωρίς βούτυρο
Από την Μαρίνα Κουτσοπούλου, βραβευμένη cheffe, restaurant Porto, Παραλία Γαλαξιδίου
Υλικά για 12 muffins
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας bitter
200 ml. νερό
150 ml. χυμός πορτοκαλιού
90 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
245 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ξίδι λευκό
Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το ηλιέλαιο, το νερό, τη μαγειρική σόδα, τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη βανίλια και τις σταγόνες σοκολάτας.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε 12 χάρτινες θήκες για muffins και τις βάζουμε σε ένα ταψί ειδικό με θήκες ή ένα κοινό ταψί αν δεν έχουμε.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180οC για 30 λεπτά.
Βυθίζουμε ένα μαχαίρι σε κάποια muffins και αυτό βγει καθαρό τα γλυκάκια μας είναι έτοιμα.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.



















